Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася онлайн-нарада з актуальних питань діяльності районних рад.

Дата: 15.02.2022 17:10
Кількість переглядів: 161

Сьогодні, 15 лютого, Українська асоціація районних та обласних рад провела онлайн-нараду з актуальних питань діяльності районних рад.

В роботі онлайн-наради прийняв участь начальник відділу патронатної служби виконавчого апарату районної ради Олег БЕГУС.

Президент Асоціації Сергій ЧЕРНОВ повідомив про те,  що в звіті Моніторингової місії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи були надані рекомендації, а саме: необхідність завершення реформи децентралізації; в областях та районах повинні бути ради і виконавчі комітети;  започаткування функцій перфекта; розроблення та прийняття змін до Конституції України.

В ході наради було обговорено питання, які стосуються теперішнього стану країни, а саме питання реалізації законів «Про основи національного супротиву» та «Про місцеве самоврядування в частині підготовки територіальної оборони районними радами».

В обговоренні прийняли участь представники Одеської, Івано-Франківської, Северодонецької, Камінської, Павлоградської районних рад.

Виступив також експерт Асоціації Ігор Пілько, який повідомив про те, що є необхідність в зверненні до  штабів територіальної оборони щоб дізнатися про ситуацію та в прийнятті рішень районними радами щодо  фінансування батальйонів територіальної оборони.

В процесі обговорення було прийнято рішення направити листи, а саме: до Офісу Президента України про залучення представників районних рад в нараді за участю Президента України щодо територіальної оборони; до Міністерства оборони України щодо залучення представників районних рад до нарад, які проводить керівник батальйону територіальної оборони.

Знов  обоговорили питання щодо  необхідності внесення змін до Бюджетного кодексу України.

Представники УАРОР повідомили про те, що  16 лютого буде створено  Координаційний центр, який буде опікуватися питаннями територіальної оборони.

Також на онлайн-нараді було обговорено питання виконання Плану заходів асоціації та відкориговано  відповідно до ситуації, яка склалася в Україні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь