Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітання голови районної ради Ігоря ШУТАКА з Днем Соборності України!

Дата: 22.01.2022 08:00
Кількість переглядів: 158

Шановні земляки!

З Днем Соборності України!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.

Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки.

Злука задекларувала об’єднання українських земель в одній державі та продемонструвала соборницькі прагнення українців обох частин України - Наддніпрянщини та Наддністрянщини. Ця подія була знаковою для українського державотворення.

Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року. Однак у 2011 році воно було скасоване й натомість встановлено День соборності і свободи України. А вже у 2014 році президентським указом свято було відновлено як День соборності України.

Цього дня також прийнято згадувати іншу знакову подію, яка відбулась рівно роком раніше - 22 січня 1918 року. Йдеться про прийняття IV Універсалу Центральної Ради, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки.

Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісна Україна - це повернення окупованих Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини.

Вітаючи Вас з Днем Соборності України, бажаю міцного здоров’я, миру, щастя, нових досягнень на благо рідного району та України!

Бажаю всім нам любові до рідної землі. Миру, добробуту, мудрості у прийнятті будь-яких рішень. Нехай віра в європейську, демократичну, соборну й економічно багату Україну надихає нас на нові звершення заради процвітання нашого народу!

Щиро –

Голова районної ради                                                                                                          Ігор ШУТАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь