Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На черговій 8 сесії районної ради про свою діяльність прозвітував голова районної ради Ігор Шутак

Дата: 21.12.2021 16:51
Кількість переглядів: 183

Сьогодні, на пленарному засіданні 8 сесії районної ради прозвітував про діяльність районної ради за рік роботи - з листопада 2020 року по листопад 2021 року. 

Звітуючи, розповів про основні напрямки діяльності та про те, що встигли виконати відповідно до повноважень, якими наділена районна рада. Розуміючи велику відповідальність, яка на мене покладена, я намагався будувати роботу на принципах законності, демократичності, колегіальності, гласності, а головне - прозорості та відкритості.

Районна рада здійснювала свою діяльність шляхом проведення пленарних засідань та засідань постійних комісій. За цей період прийняті відповідні рішення: затверджено районний бюджет, прийняті рішення щодо передачі майна територіальним громадам району, регулювання земельних відносин та інші.

В пріоритеті було прийняття рішень на виконання Закону України від 17 листопада 2020 року №1009-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і  районних державних адміністрацій», яким врегульовано питання правонаступництва майна, прав та обов’язків, особливості утворення та державної реєстрації органів місцевого самоврядування, що утворені у зв’язку  зі зміною адміністративно-територіального устрою.

Одним з головних завдань районної ради, як правонаступника, є зобов’язання передати у комунальну власність територіальних громад усі об’єкти спільної власності територіальних громад району, які знаходяться на підвідомчій території, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, встановлених Бюджетним кодексом України.

Однією із важливих ділянок роботи був розгляд звернень громадян керівництвом районної ради відповідно до Закону України «Про звернення громадян», які є джерелом вивчення громадської думки та безпосереднього контакту з населенням.

Мною, як головою районної ради та виконавчим апаратом,  створювались  умови для реалізації прав громадян на письмові та усні  звернення. Звернення детально вивчались та розглядались відповідно до чинного законодавства, надсилались за необхідності для вирішення відповідним структурам. Більшість питань, з якими зверталися громадяни стосувалися вирішення земельних спорів, соціального захисту, соціальної політики, діяльності сільських, селищних, міських рад.

Підсумовуючи роботу районної ради за звітний період, хочу зауважити, що маючи повноваження, районна рада позбавлена фінансових ресурсів для повноцінного та якісного функціонування.

Але я сподіваюсь, що спільними зусиллями ми зможемо все змінити на краще, адже ми всі повинні пам’ятати, що місцеве самоврядування має велике значення для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення української державності.

Для кожного із нас не існує важливішої мети, ніж турбота про людей, їхній добробут та гідний рівень життя. Тож і надалі наша співпраця має бути ще ефективнішою для забезпечення стабільної суспільно-політичної ситуації в районі та вирішення ключових проблем розвитку територіальних громад.

В умовах нової системи адміністративно-територіального устрою ми є першопрохідниками на шляху побудови нових відносин між територіальними громадами району. Саме на цю ланку покладено завдання налагодження розвитку співробітництва між громадами, націленого на реальні результати для кожного мешканця. Багато що доведеться робити вперше, «з нуля». Але наш з вами успіх на цьому шляху - це успіх усієї країни.

Тому хочу закликати усіх депутатів до плідної злагодженої співпраці і надалі бути ініціативними, брати активну участь у проведенні усіх заходів, які проходять на території вашого виборчого округу і району в цілому.

Наша спільна мета полягає у тому, щоб кожний українець мав гідні умови та високу якість життя, впевненість у завтрашньому дні незалежно від того, в якому регіоні він народився, живе і працює. Втілення цієї мети - непросте завдання. Воно потребує повної віддачі від кожного депутата незалежно від рівня представницького органу, партійної належності та політичних прапорів. Упевнений, це завдання ми зможемо виконати лише разом - завдяки співпраці, взаємодії та поєднанні зусиль заради майбутнього нашої держави.

Дякую депутатам, очільникам територіальних громад, всім тим, хто приклав свої зусилля для забезпечення  злагодженої роботи районної ради, підвищуючи тим самим  авторитет органів  місцевого самоврядування.

Переконаний, що районна рада й надалі буде відкритою для пропозицій щодо вирішення питань, які віднесені до її компетенції, готова співпрацювати з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та громадянами.

Я ще раз дякую всім за підтримку, за розуміння та конструктивні  поради. Закликаю всіх і надалі працювати з повною віддачою сил на благо територіальних громад району і бажаю, щоб справи кожного зміцнювали впевненість людей у нашій відданості справі, відповідальності за стан справ у районі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь