Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На черговій 8 сесії заслухали звіт голови районної ради, прийняли районний бюджет на 2022 рік та запалили Вифлеємський Вогонь Миру

Дата: 21.12.2021 16:52
Кількість переглядів: 640

21 грудня 2021 року на чергову 8 сесію районої ради зібрались 47 народних обранця.

За гарною традицією розпочали пленарне засідання з вітань та нагороджень.

Голова районної ради Ігор Шутак повідомив про обласні нагороди з нагоди відзначення професійного свята - Дня місцевого самоврядування - працівників виконавчого апарату районної ради Миколи Бондаря, Олени Тіхонової та депутатів районної ради минулих скликань Марію Гудзь та Олександра Мельника.

Далі за минулорічною передріздвяною  традицією відбулась приємна подія. Керівникам Вінницького району представники Національної скаутської організації України Пласт передали Вифлеємський Вогонь Миру, який прилетів в Україну із Землі обітованної до Різдва 25 грудня! Вже понад 10 років скаути привозять в Україну цей символ злагоди, добра та благополуччя, і сьогодні вони знову з радістю передали його народним обранцям Вінницького району.

«Кожен у передноворічні дні чекає на якесь диво і здійснення заповітної мрії. Хочемо побажати всім Вам та нашій рідній країні добробуту, процвітання, сили та терпіння на шляху до досягнення миру. Гайди та скаути знають, що шлях до перемоги дуже тернистий і довгий. Але наша сила у єднанні. Разом ми зможемо досягнути всього», – сказала представниця скаутів України, вітаючи керівництво району  та всіх присутніх в залі.

В скаутському поясненні палаючий вогник символізує очікування, жертовність та служіння. Світло є символом добра, єднання, душевного спокою, любові до людей і до світу. Водночас, це солідарність з усіма, хто далеко. Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю, передати рідним та друзям.

Окрім вогню миру, ще передали і свічки аби кожен, хто бажає зміг взяти собі свічку та запалити священний вогонь перед новорічними та різдвяними святами.

Далі заступник голови ВТО ВФСТ «КОЛОС» Микола Радіонов вручив Ігорю Шутаку та Віталію Урдзіку Кубок та грамоту за зайняте 1 місце командою Вінницького району в обласних спортивних змаганнях, які проводились серед голів міських, сільських, селищних територіальних громад старост старостинських округів, голів районних державних адміністрації та їх заступників, голів районних рад та їх заступників з 16 по 18 грудня в м. Берегове Закарпатської області, присвячені Дню місцевого самоврядування.

Не порушуючи гарну традицію, привітали з Днем народження депутатів, які відсвяткували свій День народження, та всім іменинникам вручили символічні подарунки. 

Після вітань перейшли до розгляду питань порядку денного, який одноголосно затвердили в кількості 30 питань.

Першим питанням заслухали звіт голови районної ради Ігоря Шутака про діяльність з листопада 2020 року по листопад 2021 року.  

Проінфомувавши про діяльність районної ради, Ігор Шутак подякував депутатам, очільникам територіальних громад, всім тим, хто приклав свої зусилля для забезпечення  злагодженої роботи районної ради, підвищуючи тим самим  авторитет органів  місцевого самоврядування.

- Ми є першопрохідниками на шляху побудови нових відносин між територіальними громадами району. Саме на нас покладено завдання налагодження розвитку співробітництва між громадами, націленого на реальні результати для кожного мешканця. Багато що доведеться робити вперше, «з нуля». Але наш з вами успіх на цьому шляху - це успіх усієї країни.

Переконаний, що районна рада й надалі буде відкритою для пропозицій щодо вирішення питань, які віднесені до її компетенції, готова співпрацювати з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та громадянами - зазначив у своєму виступі голова районної ради.

Одноголосно підтримавши звіт, депутати затвердили Програму економічного і соціального розвитку на 2022 рік та розглянули блок звернень районної ради.

Розглядаючи питання порядку денного, депутати затвердили головний кошторис району на 2022 рік - одноголосно підтримали прийняття Вінницького районного бюджету на 2022 рік.

Разом з бюджетом прийняли і інші фінансові питання, які потребують вирішення.   

В ході засідання депутати з 30 питань приняли 29 рішень, якими внесли зміни до Регламенту районної ради, затвердили План роботи районної ради на 2022 рік, внесли зміни до структури та чисельності виконавчого апарату, прийняли рішення з питань комунальної власності, затвердили зміни меж населених пунктів та прийняли відповідні рішення з інших нагальних питань.

Голова Вінницької районної ради привітав депутатський корпус та присутніх з прийдешніми Новорічними та Різдвяними святами. Побажав, щоб дух Нового року приніс всім відчуття казки, а Різдво подарувало віру в чудеса!

Міцного здоров’я, натхнення, життєвих гараздів та вагомих професійних здобутків. Хай магічна чарівність цього свята буде в посмішках Ваших близьких, урочистих вітаннях, особливій теплоті, радості, які створюють дивовижне відчуття світла, злагоди і щастя. Щедрої і щасливої долі та Божого благословення на многії літа!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь