Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Святкові та актуальні робочі питання: відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

Дата: 07.12.2021 15:14
Кількість переглядів: 224

7 грудня – в День місцевого самоврядування – в обласній Раді відбулося урочисте розширене засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування під керівництвом голови обласної Ради Вячеслава Соколового, в якому взяв участь голова Вінницької районної ради Ігор Шутак. Участь у заході взяли перший заступник голови обласної Ради Володимир Кістіон, заступники Дмитро Чаленко, Ігор Івасюк, Анатолій Ткач, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, керівники  фракцій і голови постійних комісій обласної Ради, депутати обласної та місцевих рад.

Відкриваючи урочисту частину засідання, Вячеслав Соколовий зазначив, що місцеве самоврядування на території України має давню історію та досить міцні традиції ще з часів Київської Русі. Серед таких практик – і демократії народних зборів - віча, і козацьке самоврядування.

Голова обласної Ради зазначив, що на Вінниччині, фактично,  вперше в Україні застосовується комплексний підхід, який передбачає, що кожна громада в регіоні матиме свою власну стратегію. А стратегії громад -  єдину рамку обласної стратегії.

Вітаючи представників органів місцевого самоврядування із професійним святом, Вячеслав Соколовий побажав усім сил і наснаги на добрі справи, реалізації задумів та  стратегій розвитку, впевненості в майбутньому, порозуміння та єдності!

Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов у своєму вітальному слові зазначив, що органи самоврядування - це влада, яка найближче до людей, та побажав наполегливості у реалізації всіх планів на благо людей.

Із привітанням звернувся до присутніх секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський:

— Для мене велика честь сьогодні вітати вас, колеги, від імені міського голови Сергія Моргунова, Вінницької міської ради та  всієї нашої міської громади. Самоврядування є вшановуванням цінності самоврядності й державності. А це є головними принципами розвитку як громад, так і держави. Завжди у місцевого самоврядування є багато викликів, та завдяки реформі децентралізації є можливості покращувати ситуацію на місцях. Кожна громада має стратегію розвитку, і я впевнений, щоденна конструктивна праця приведе нас до успіху. Мирного неба нам усім, бережіть один одного!

Привітати самоврядців Вінниччини приїхав прем`єр-міністр України (2016 – 2019 рр.) Володимир Гройсман.

- Перебуваючи на Вінниччині, я не міг сьогодні не бути з вами, - сказав Володимир Гройсман. – Вітаю вас із цим важливим днем! Місцеве самоврядування є однією із ключових форм управління нашої держави. Місцеве самоврядування  за останній час пройшло певну трансформацію. Децентралізація відкрила абсолютно нові можливості для територіальних громад. Треба завершити реформи таким чином, щоб на рівні обласних рад були сформовані виконкоми, щоби повноваження громад були закріплені Конституцією. Щоб фінансовий ресурс, був однозначно закріплений за вами та гарантувався Конституцією. Це всі завдання, які стоять перед нами в наближеній перспективі.  Як  би не було сьогодні важко,  це все мине й стане краще за нашої з вами участі.

Урочиста частина засідання Координаційної ради завершилася нагородженням кращих представників органів місцевого самоврядування області – голів територіальних громад, секретарів і депутатів обласної, міських, селищних і сільських рад - відзнаками Верховної Ради України, обласної Ради та обласної державної адміністрації. Приємно відзначити, що серед нагороджених є працівники виконавчого апарату районної ради: начальник відділу комунальної власності Микола Бондар та головний спеціаліст відділу організаційного, інформаційного забезпечення діяльності ради виконавчого апарату районної ради Олена Тіхонова.

Члени Координаційної ради на засіданні також розглянули  питання земельних відносин, особливо актуальне для аграрної Вінниччини. За словами голови обласної Ради Вячеслава Соколового, зміни в законодавстві щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення дали громадам більше прав розпоряджатися землями і одночасно активізували дії з боку окремих суб`єктів господарювання та громадян, які загрожують захопленням земель громад.

За рішенням Координаційної ради, Звернення з вимогою вжити невідкладних заходів щодо врегулювання ситуації, яка склалася у сфері земельних відносин, направлять до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь