Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено онлайн-нараду Української Асоціації районних та обласних рад з актуальних питань діяльності районних рад

Дата: 16.11.2021 15:58
Кількість переглядів: 205

16 листопада заступник голови районної ради Григорій Дерун та працівники виконавчого апарату районної ради взяли участь в робочій онлайн-нараді Української Асоціації районних та обласних рад на тему «Актуальні питання діяльності районних рад».

Відкриваючи нараду, Президент УАРОР Сергій Чернов зазначив, що Асоціація, не дивлячись на численні заяви про недоцільність існування районних рад, буде продовжувати відстоювати право районних рад на існування та продовжувати роботу в напрямку існування трирівневої системи місцевого самоврядування в Україні: громада - район - область. В даному питанні Асоціацію підтримує Рада Європи та Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи.     

В рамках заходу учасники обговорили питання Державного бюджету 2022 року, що буде винесений на розгляд Бюджетного Комітету ВРУ 17 листопада, про підсумки VI Форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» та деякі інші організаційні питання діяльності.

Розглядаючи питання про Державний бюджет 2022 року голови районних рад пропонували на засіданні профільного Комітету підняти питання щодо збільшення суми субвенції для районних рад, а також визначити механізм її розподілу.

Жваве обговорення викликало підведення підсумків VI Форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», в якому взяли участь Голова Секретаріату УАРОР Юрій Андрійчук, експерти  Ігор Пілько, Микола Тітов та присутні голови районних рад.  

Юрій Андрійчук зазначив, що за останні два роки діяльності, задля збереження та функціонування районних рад, Українська асоціація районних та обласних рад провела низку публічних заходів та консультацій, підготувала та надіслала більше 30-ти звернень до органів державної влади, зокрема щодо захисту районних рад. Вони стосувались як законодавства, так і подальшого впровадження децентралізації. В цьому напрямку були і напрацювання ХХІ Всеукраїнської наради-семінару з актуальних питань децентралізації, що відбулась 20-23 вересня у Затоці, результатом яких стало підписання Резолюції з актуальних питань децентралізації.    

Також Юрій Андрійчук повідомив, що наразі до Секретаріату Асоціації надійшли звернення від голів районних рад з проханням підготувати лист-звернення до Президента України з викладенням проблематики районних рад. Тож в підсумку вирішили напрацювати такий лист, зібрати підписи голів районних рад та направити на розгляд в Адміністрацію Президента.

Окрім цього, поступила пропозиція не лише направити лист до Адміністрації Президента, а і довести  його до відома мешканців громад через існуючі ЗМІ.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь