Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На онлайн-нараді обговорили зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування» в частині комунальної власності та законопроєкти щодо розподілу повноважень органів місцевого самоврядування

Дата: 04.11.2021 15:23
Кількість переглядів: 252

Сьогодні, 04 листопада, як і було заплановано, працівники виконавчого апарату взяли участь в онлайн-нараді Української Асоціації районних та обласних рад на тему «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування» в частині комунальної власності.

Учасники заходу детально обговорили пропозиції до проєкту Закону України про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо комунальної власності, запропонованого Міністерством розвитку громад та територій України, та численні пропозиції обласних і районних рад, надісланих Секретаріату Асоціації.

За підсумками обговорення вирішено узагальнити всі пропозиції, які надійшли від обласних, районних рад в єдиний документ та подати його на розгляд до Верховної Ради України.

Також, в ході наради було озвучено про те, що Урядом схвалено законопроєкти щодо розподілу повноважень органів місцевого самоврядування (ОМС) у зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою держави. Підтримані законопроєкти передбачають чіткий розподіл повноважень сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів. А також розмежування повноважень районних та обласних рад.

Зазначимо, законопроєктами вносяться зміни до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та 28 секторальних законодавчих актів, якими пропонується: 

  • визначити однакові повноваження сільських, селищних, міських рад та їх виконавчих органів (без розподілу на сільські ради з чисельністю населення до 500 осіб, міські ради міст районного значення, міст обласного значення, ради об’єднаних територіальних громад);
  • розмежувати повноваження районних та обласних рад, районних та обласних державних адміністрацій з урахуванням змін до бюджетного законодавства;
  • усунути дублювання повноважень органів місцевого самоврядування різних рівнів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь