Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Особистий прийом громадян провів заступник голови районної ради Григорій Дерун

Дата: 20.10.2021 14:30
Кількість переглядів: 267

Сьогодні під час особистого прийому громадян до заступника голови районної ради Григорія Деруна звернулась голова Громадської організації  об’єднання садівників та товариств Барський масив Антоніна Балабан з проханням допомогти у вирішенні проблемних питань мешканців масиву, який в результаті адміністративно-територіальної реформи став частиною Агрономічної територіальної громади.

Такими для жителів масиву сьогодні є питання благоустрою території загального користування, облаштування вуличного освітлення та забезпечення населення масиву питною водою. Проєктну документацію на проведення освітлення жителі масиву виготовили самостійно. Тепер потребують фінансової допомоги втілення проєкту у життя. Численні звернення до керівництва Агрономічної ТГ про допомогу поки що залишаються безрезультатними. Тому звернулась до заступника голови районної ради з питанням, чи може сьогодні Вінницька районна рада допомогти у вирішенні питання, прийнявши участь шляхом співфінансування?

Григорій Дерун, відповідаючи на питання, зазначив, що сьогодні внаслідок реформи децентралізації та законодавчих змін районні ради виключені з бюджетного процесу, а тому не мають фінансових можливостей аби допомогти тій чи іншій громаді у реалізації будь яких проєктів. До того ж всі повноваження щодо соціально-економічного розвитку повністю перейшли до громад разом із фінансовими ресурсами.

Більш детальну інформацію по питанню фінансової допомоги громадам районною радою надав начальник патронатної служби виконавчого апарату районної ради Олег Бегус. Він зауважив, що питання благоустрою, освітлення та питної води завжди відносились до повноважень громад. Але якщо раніше з районного бюджету можна було здійснювати співфінансування відповідних проєктів, то сьогодні така можливість відсутня.  

Поспілкувавшись, Григорій Дерун порадив Антоніні Балабан співпрацювати з депутатами Агрономічної ТГ та обласної Ради, які сьогодні наділені повноваженнями та фінансовими ресурсами для здійснення різних проєктів та заходів, направлених на покращення рівня життя мешканців громад.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь