Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Проблемні питання в діяльності та фінансуванні районних рад обговорили на всеукраїнській онлайн-нараді УАРОР

Дата: 19.10.2021 15:08
Кількість переглядів: 355

Сьогодні, 19 жовтня, голова районної ради Ігор Шутак та працівники виконавчого апарату районної ради взяли участь у всеукраїнській онлайн-нараді Української асоціації районних та обласних рад з проблемних питань діяльності та фінансування органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня.

Розпочали зі звітування про виконану роботу: підсумки XXI Всеукраїнської наради-семінару з актуальних питань децентралізації та прийняття Резолюції, напрацювання пропозицій до Законопроєкту Про Державний бюджет України на 2022 рік, обговорення в профільних комітетах питань діяльності районних рад.

Далі перейшли до проблемних питань, які сьогодні перешкоджають повноцінному функціонуванню районних рад. Зокрема, обговорили питання підготовки до опалювального сезону 2021-2022 років, стан реформування управління відходами, проблематику забезпечення населення питною водою, проблемні питання комунальної власності, питання відсутності коштів на виплату зарплат працівникам існуючих районних рад, заборгованостей працівникам ліквідованих районних рад та оплату енергоносіїв, а також про чітке визначення повноважень органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня.

В ході обговорення голова Секретаріату Асоціації Юрій Андрійчук звернувся до всіх учасників заходу з проханням до 22 жовтня надати в секретаріат перелік проблемних питань та своє бачення їх вирішення з метою узагальнення та обговорення отриманої інформації на онлайн-нараді 22 жовтня.

Узагальнену інформацію планується довести до відома Президента України, відповідних профільних Комітетів ВРУ та міністерств.

Експерт Ігор Пілько у своєму виступі наголосив на необхідності до переліку проблемних питань додати ще інформацію щодо спроможності територіальних громад, адже це важливий аспект при розгляді питання необхідності існування субрегіонального рівня, адже вже на сьогодні існує дуже багато проблем в територіальних громадах і майже половина громад є неспроможними.

Всі учасники наради отримали завдання, наступна зустріч запланована на 22 жовтня 2021 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь