Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Про створення безпекового середовища для людей та взаємодію поліції і громади говорили під час робочої зустрічі

Дата: 13.10.2021 16:52
Кількість переглядів: 313

Сьогодні, 13 жовтня, голова Вінницької районної ради Ігор Шутак взяв участь в робочій зустрічі під головуванням керівника поліції Вінниччини Івана Іщенка із представниками влади та органів місцевого самоврядування Вінницького району, в ході якої присутні обговорили стан правопорядку в районі та реалізацію безпекових проєктів. У заході також взяли участь голова Вінницької райдержадміністрації Віталій Урдзік, керівники 16 територіальних громад, їх заступники, старости та очільники підрозділів поліції району.

Голова районної ради Ігор Шутак зазначив, що створення безпеки і порядку, протидія злочинності є однією із найбільш актуальних проблем, які мають вирішуватися правовохоронними органами в тісній співпраці з органами місцевого самоврядування. В умовах децентралізації та реформи Національної поліції дуже важливо налагодити тісну співпрацю між поліцією та територіальними громадами для забезпечення на місцевому рівні єдиного безпекового простору. Одним із шляхів налагодження такої співпраці став проєкт «Поліцейський офіцер громади», основною метою якого є забезпечення кожної територіальної громади окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

За словами очільника поліції Вінниччини Івана Іщенка саме завдяки дієвій співпраці Вінниччина є лідером із провадження в громадах безпекового проєкту «Поліцейський офіцер громади». На теренах області вже працює 51 поліцейський офіцер громади, ще сім пройшли успішно підготовку та 36 відібрані для навчання.

Вінницький район не є винятком. Вже підготовлено 16 поліцейських офіцерів. Завдяки злагодженій співпраці функціонує шість поліцейських станцій у Вінницькій, Вороновицькій, Іллінецькій, Немирівській та Оратівській громадах. Для офіцерів Вороновицької та Якушиецької громад за підтримки місцевих бюджетів придбано два спецавтомобілі Renault Duster.  

В продовження обговорення Ігор Шутак зауважив, що головним завданням поліцейського офіцера громади – це орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. Особливістю цього проєкту є і те, що частину фінансової підтримки його роботи бере на себе територіальна громада. І сьогодні ми спостерігаємо, що в прийнятих Стратегіях територіальних громад одним з пріоритетів визначено саме створення безпекового простору в цій тісній співпраці громад з підрозділами Вінницького районного управління поліції аби створити новий рівень поліцейського сервісу та забезпечити відкриту та тісну співпрацю громади та поліції заради створення безпечного середовища для кожного мешканця.

Начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко зазначив, що таке спілкування необхідне, аби визначити існуючі проблеми у безпековій сфері та спільно знайти шляхи їх вирішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь