Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вінницька районна рада взяла участь в онлайн-навчанні зі стратегічного управління розвитку громад

Дата: 05.10.2021 14:19
Кількість переглядів: 257

05 жовтня голова Вінницької районної ради Ігор Шутак та працівники виконавчого апарату районної ради взяли участь в першому онлайн-навчанні зі стратегічного управління розвитку громад. Організатори онлайн-заходу - Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування спільно з Донецьким національним університетом імені Василя Стуса в рамках V Всеукраїнської школи публічної політики та адміністрування.

Відкриваючи навчальний курс, Вячеслав Соколовий зазначив, що в процесі децентралізації влади органи місцевого самоврядування отримали нові повноваження, право розпоряджатися  фінансовими та матеріальними ресурсами, одночасно з великими можливостями з`являються нові виклики та ризики.

Очільник обласної Ради звернув увагу учасників навчань, що громади Вінниччини ухвалюють свої стратегії розвитку, і виконання цих десятирічних планів  потребує  певного  алгоритму  дій в управлінні  матеріальними,  людськими, фінансовими, земельними ресурсами, об’єктами соціальної інфраструктури.

Своїми знаннями та досвідом ділились запрошені експерти з Донецького національного університету ім. Василя Стуса.  

Зі стратегічним управлінням розвитку громад учасників знайомила доктор політичних наук, професор, перший проректор ДонНУ імені Василя Стуса Тетяна Нагорняк. Експертка проаналізувала стратегії розвитку громад Вінницької області. Вона зауважила, що ці документи мають бути гнучкими, та порадила робити акцент на унікальності кожної громади та її впізнаваності, тобто – на створенні образу громади.

Про управлінські компетентності та практику командотворення розповідала кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту та поведінкової економіки ДонНУ імені Василя Стуса Ганна Середа. Вона акцентувала увагу на необхідності створення команди як інструмента реалізації стратегії розвитку громади, деталізувала особливості формування ефективної команди в громаді та роль кожного з її членів у досягненні спільної мети.  

Віктор Вікалюк, керівник Секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування повідомив учасникам заходу, що наступне онлайн-навчання відбудеться 08 жовтня та буде присвячене питанням е-врядування та е-демократії. Навчальний цикл завершиться інтерактивними тренінгами на базі ДонНУ імені Василя Стуса.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь