Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ СПІЛКУВАЛИСЬ У ВІННИЦЬКІЙ РАЙОННІЙ РАДІ

Дата: 29.09.2021 17:01
Кількість переглядів: 600

29 вересня за ініціативи голови Вінницької районної ради Ігоря Шутака в залі засідань районної ради відбувся семінар для представників тергромад району на тему: «Перспективи розвитку земельних відносин в територіальних громадах».

Розпочали захід із вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру хвилиною мовчання. Сьогодні в Україні відзначають 80-ті роковини вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру.

В умовах децентралізації, змін земельного законодавства та адмінтерустрою перед територіальними громадами постає багато проблем та викликів на шляху формування ефективного механізму управління земельними ресурсами.

На запрошення районної ради ділились досвідом та надавали роз’яснення із земельних питань в.о. начальника Головного управління Держагеокадастру у Вінницькій області Руслан Швед, директор Департаменту земельних ресурсів Вінницької міської ради Сергій Кушнірчук та керівник регіонального офісу Vkursi Zemli Вадим Цирканюк.   

До обговорення актуальних земельних питань долучились і представники Хмільницької районної ради на чолі з головою ради Юрієм Слабчуком.

У форматі питання-відповідь учасники заходу обговорили питання інвентаризації земель, передачу земельних ділянок із державної власності в комунальну, зміни цільового призначення, надання земельних ділянок в оренду, розпорядження землями водного фонду, повноваження громади щодо самоврядного контролю в земельній сфері, особливості в укладанні договорів оренди та внесення змін, сплати податків та збільшення надходжень до бюджетів громад та інші не менш важливі питання.

Сергій Кушнірчук поділився досвідом Вінницької міської ради в питанні проведення аудиту земель приєднаних територій, наголосивши, що це є одним з шляхів наповнення місцевих бюджетів та формування ефективних земельних відносин в громаді.

Доповнив тему аудиту як основу моніторингу, контролю та управління земельними ресурсами громад Вадим Цирканюк, представивши презентацію на прикладі конкретної територіальної громади і представивши можливості сервісу  аналітики для управління земельним банком громади в рамках всеукраїнського проєкту оцифрування та моніторингу земель Vkursi Zemli.

Очільник райради Ігор Шутак подякував всім учасникам семінару за активну участь та висвітлення актуальних земельних питань і висловив сподівання, що даний семінар був корисним представникам громад, і вони отримали відповіді на питання, які їх цікавили.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь