Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Сьогодні в Україні 80-ті роковини вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру

Дата: 29.09.2021 12:50
Кількість переглядів: 187

29 вересня – Україна вшановує пам’ять жертв Бабиного Яру. Цього року це 80-ті роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, які нацисти вчинили у 1941-1943 роках. Ця  трагічна дата є символом «Голокосту від куль» і символом нацистської політики знищення людей в Україні.

29-30 вересня 1941 року тут було розстріляно 34 тисячі мирних жителів міста Києва, винних лише у тому, що вони були євреями. За всі роки війни тут було вбито понад 100 тисяч людей – євреїв, українців, ромів, людей інших національностей, а також військовополонених, пацієнтів психіатричної лікарні та інших жертв нацистської машини знищення. Це місце поєднує нас у нашій скорботі, воно ж поєднує нас в усвідомленні необхідності пошуку та підтримки взаєморозуміння між нашими народами. 

Те, що відбулося, увійшло в історію як одна з наймасовіших акцій знищення мирного населення в ході Другої світової війни. Масові розстріли євреїв відбувалися і в інших містах України, але саме Бабин Яр назавжди став символом Катастрофи на пост-радянському просторі.

…Бабин Яр – це трагедія всього людства, яка сталася на українській землі.  Час плине невблаганно. Ще п'ять-десять років – і не залишиться живих свідків Катастрофи. А пам'ять зберігатимуть книги, фільми, документи, музеї й меморіали. Єдине, що ми можемо зробити для тих, кого вже немає – докласти максимум зусиль, щоб подібне ніколи не повторилося. Так не повинно бути ніколи, інакше люди просто втратять право називатися людьми.

 

Голова Вінницької районної ради                                                                                           Ігор ШУТАК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь