Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

УАРОР провела всеукраїнську онлайн-нараду з актуальних питань діяльності районних рад

Дата: 16.09.2021 15:49
Кількість переглядів: 202

Сьогодні, 16 вересня, голова районної ради Ігор Шутак та працівники виконавчого апарату районної ради були учасниками чергової всеукраїнської онлайн-наради Української асоціації районних та обласних рад по питанню відстоювання інтересів органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня.

Учасники обговорили процеси вирішення проблематики районних рад на державному рівні, зокрема виділення субвенції на утримання працівників районних рад, а також внесення змін до бюджетного законодавства.

Зокрема, обговорювали формування бюджетів на 2022 рік та проблеми фінансового забезпечення районних рад до кінця 2021 року.

Експерт Ігор Пілько у своєму виступі наголосив на необхідності існування субрегіонального рівня, адже вже на сьогодні існує дуже багато проблем в територіальних громадах і вже майже половина громад є неспроможними.

Керівництво УАРОР акцентувало увагу на необхідності зібрати якнайшвидше інформацію щодо штатної чисельності та фінансування районних рад на наступний рік до початку роботи XXI Всеукраїнської наради-семінару з актуальних питань децентралізації, аби розглянути та обговорити дані питання на розширеному засіданні Правління Асоціації 21 вересня 2021 року та за підсумками підготувати Резолюцію для подальшого розгляду в Міністерствах та профільних Комітетах ВРУ.

На завершення обговорили організаційні питання щодо підготовки XXI Всеукраїнської наради-семінару з актуальних питань децентралізації, який відбудеться 20-23 вересня 2021 року в смт. Затока.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь