Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Про особливості ведення кадрової роботи, військового обліку та нововедення в проходженні служби в органах місцевого самоврядування розповідали представникам територіальних громад Вінницького району

Дата: 09.09.2021 16:54
Кількість переглядів: 616

Зміна адміністративно-територіального устрою, зміни в законодавстві та процес цифровізації в Україні тягне за собою низку вимог до характеру та напрямків роботи кадрових служб, організацію роботи кадрових служб в органах місцевого самоврядування, що стосуються ведення кадрової роботи. Цифровізація процесу обліку та ведення електронних лікарняних теж викликає багато запитань серед відповідальних працівників територіальних громад.

Враховуючи численні запитання та проблеми, які виникають в роботі новоутворених громад, головою районної ради Ігорем Шутаком ініційовано проведення семінар-наради на тему: «Загальні питання кадрової служби та особливості ведення кадрової роботи в органах місцевого самоврядування», який відбувся сьогодні, 09 вересня, в залі засідань Вінницької районної ради. Даний захід організовано з метою надати територіальним громадам Вінницького  району можливість отримати відповіді на питання та сприяти забезпеченню компетентності і підвищення професіоналізму працівників кадрових служб територіальних громад Вінницького району.  

Захід відбувся за участі начальника та головного спеціаліста  Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях Костянтина Герасимюка та Богдана Бялика, начальника Управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Ольги Крикливої та начальника відділення військового обліку та бронювання Вінницького РТЦК та СП, майора Оксани Янчак.

Доповідачі ознайомили представників громад з:

  • особливостями переходу до ведення електронних трудових книжок та порядком ведення електронного реєстру листків непрацездатності;
  • вимогами до посадових осіб органів місцевого самоврядування у зв’язку з набуттям чинності Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»;
  • особливостями ведення військового обліку в органах місцевого самоврядування.

У форматі діалогу Костянтин Герасимюк поспілкувався з представниками територіальних громад та надав роз’яснення з практичних питань проходження служби в органах місцевого самоврядування, зупинився на головних нормативно-правових документах, які потрібно враховувати в роботі внаслідок зміни адмінтерустрою та постійних законодавчих нововведень в роботі органів місцевого самоврядування.

Підсумовуючи нараду, голова районної ради Ігор Шутак зазначив: «Такі семінари є корисними і необхідними для територіальних громад, адже ми всі прагнемо якісної роботи в правовому полі з професійним підходом, враховуючи всі вимоги сьогодення. Спільна праця та постійний діалог з відповідними державними службами регіонального рівня забезпечить в майбутньому злагоджену та ефективну роботу, як районної ради, так і територіальних громад. Дякую всім доповідачам за корисне та об’єктивне висвітлення актуальних питань та сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю та конструктивний діалог».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь