Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Вінницька районна рада взяла участь у всеукраїнській онлайн-нараді з актуальних питань діяльності районних рад

Дата: 07.09.2021 15:14
Кількість переглядів: 291

7 вересня працівники виконавчого апарату районної ради взяли участь в черговій всеукраїнській онлайн-нараді Української асоціації районних та обласних рад з актуальних питань діяльності районних рад.

Захід розпочав Президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов, який проінформував про напрацювання Асоціації, про проведені наради за участі представників профільних комітетів Верховної Ради України та відповідних Міністерств. Також повідомив учасників, що результатом зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем стало його Доручення про вирішення питання щодо фінансування районних рад. Не залишив осторонь і тему внесення змін до Конституції України, наголосивши про законодавче закріплення субрегіонального рівня.

Відповідно до підготовленого Плану, учасники онлайн-наради обговорили:

  • Стан процесу передачі об’єктів та майна районних рад територіальним громадам. По даному питанню кожна районна рада повинна подати, на якій стадії знаходиться передача майна територіальним громадам.  
  • Законопроєкт України «Про службу в органах місцевого самоврядування», який планується до розгляду на засіданні профільних комітетів: були висловлені зауваження щодо кількісного складу виконавчих апаратів районних рад, врахування в заробітній платі надбавки за вислуги років, ранг та преміювання, статус голів районних рад.
  • Створення виконавчих комітетів при районних та обласних радах відповідно до розподілених повноважень.
  • Спроможність територіальних громад та роль в цьому районних рад.
  • Процес підготовки до XXI Всеукраїнської наради-семінару з актуальних питань децентралізації 20-23 вересня 2021 року, який проходитиме у селищі Затока, що на Одещині.

Програма XXI Всеукраїнської наради-семінару з актуальних питань децентралізації матиме два блоки: дискусійно-роз’яснювальний та навчальний. Крім того, 21 вересня відбудеться розширене засідання Правління Асоціації. До спілкування та роботи з керівниками районних та обласних рад будуть запрошені високопосадовці органів державної влади, фахові експерти, представники міжнародних організацій та тренери з визначених навчальних напрямків. За результатами заходу буде підготовлена Резолюція.

Головам районних рад - учасникам наради наголосили, щоб нарада-семінар відбулася з максимальною ефективністю, необхідно визначити та подати актуальні теми, що можуть бути розглянуті протягом роботи зібрання.

На завершення обговорили питання планування районних бюджетів на 2022 рік та розмір членських внесків до Асоціації в наступному році.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь