Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На конференції «Культурний ресурс - нова парадигма розвитку громад» обговорили подальший розвиток територіальних громад

Дата: 27.08.2021 18:54
Кількість переглядів: 329

Фото без опису«Культурний ресурс - нова парадигма розвитку громад». Саме такою була тема сьогоднішньої конференції, яка проходила в Тульчинській міській раді.

Учасники заходу: народні депутати України Лариса Білозір та Микола Кучер, Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, директор ДП «Український центр культурних досліджень» Ірина Френкель, представники виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники ЗМІ.

 Обговорили плани подальшого розвитку територіальних громад та їх культурної інфраструктури в умовах децентралізації. А саме, розглянули як за умови вмілого використання та реалізації відповідних культурних проєктів  сприяти наповненню місцевих бюджетів та розвитку територіальних громад.

Своїми прикладами ділились учасники конференції, презентувавши наступні доповіді:

  • «Культура в епоху COVID-19. Виклики та перспективи» представляла директор ДП «Український центр культурних досліджень» Ірина Френкель.
  • «Нематеріальна культурна спадщина - ресурс розвитку територій на прикладі громад Сумської області» - доповідь директорки ЗК «Сумський обласний науково - методичний центр культури і мистецтв» Євгенії Бистрицької.
  • Про трансформацію публічних просторів через низові культурні ініціативи доповідала начальниця відділу з питань регіональної політики та координації реформ у сфері культури ДП «Український центр культурних досліджень», голова ГО «Культурний діалог» Ірина Каць.
  • Про ключові аспекти монетизації культурних ініціатив - стратегічне мислення розповідав провідний методист відділу з питань регіональної політики та координації реформ у сфері культури ДП «Український центр культурних досліджень» Ігор Гармаш.

Дана тематика є дуже актуальною, адже працюючи в зазначених напрямках, ми не тільки сприяємо розвитку культурної галузі, збереженню та відновленню культурної спадщини, а ще й наповнюємо місцеві бюджети задля розвитку та процвітання громад та її мешканців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь