Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

В місті Немирів відбувся семінар на тему: «Інтенсивна технологія вирощування фундука. Переваги та недоліки»

Дата: 28.07.2021 15:43
Кількість переглядів: 287

Фото без опису27 липня голова Вінницької районної ради Ігор Шутак, за запрошенням керівника фермерського господарства «Матієнко В.М.» Василя Матієнка, взяв участь в семінарі на тему: «Інтенсивна технологія вирощування фундука. Переваги та недоліки», який відбувся в місті Немирів.

В роботі семінару прийняли участь керівники сільськогосподарських підприємств, науковці. Також були запрошені гості з Хорватії.

Перед початком пленарної частини семінару всі запрошені відвідали сади фундука в фермерських господарствах «Агроподол-В», «Стецюри Н.П», «Матієнко В.М.». Також було проведено мастер-клас від керівника підприємства «Господарство Моулис» Владо Моулис з міста Дарувар Хорватія, а саме: літня підрізка, виведення фундука на шпалеру.

Відкрив пленарну частину семінару Василь Бабанський віце-президент Всеукраїнської громадської організації  «Українська горіхова асоціація», який зазначив, що горіхова галузь в Україні є сегментом сучасного садівництва країни, та в умовах ринкової економіки є однією з найбільш перспективних і рентабельних галузей агропромислового комплексу України.

Ігор Шутак на семінарі виступив з вітальним словом, в якому наголосив, що Вінниччина зберігає лідуючу позицію в сільському господарстві. Зазначив, що збільшення валового виробництва сільськогосподарських культур сприятиме зростанню обсягів реалізації, що позитивно вплине на торгівельний баланс області. Сільськогосподарські підприємства забезпечать фінансову стійкість, що дасть можливість підвищити рівень  заробітної плати  в галузі, що збільшить відрахування до місцевих бюджетів та стимулює  подальший розвиток територіальних громад.

На семінарі були обговорені питання, які стосуються різних технологій вирощування фундука, керівники сільськогосподарських підприємств  ділилися першими підсумками, науковці надали інформацію про правильні інвестиції в майбутню професію для реалізації успішних проєктів, спеціалісти з стандартизації розповіли про органічну сертифікацію, а саме: основні принципи та вимоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь