Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання колегії обласної державної адміністрації

Дата: 21.07.2021 14:09
Кількість переглядів: 344

В приміщенні ОДА, 20 липня, відбулось засідання колегії обласної державної адміністрації «Про підсумки соціально-економічного розвитку області за перше півріччя 2021 року» за участі голови ОДА Сергія Борзова та його заступників, а також голови обласної Ради  Вячеслава Соколового, Вінницького міського голови Сергія Моргунова, очільників структурних підрозділів ОДА,  керівників райдержадміністрацій і територіальних громад.

Голова Вінницької районної ради Ігор Шутак спільно з начальником відділу патронатної служби виконавчого апарату районної ради Олегом Бегусом взяв участь в Колегії в он-лайн режимі.

Відкриваючи засідання  голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов зазначив у вітальному слові, що 2021-й рік почався з того, як і закінчувався 2020-й, - з ковідної статистики.  За півроку вона змінилась тому, що була проведена велика спільна робота. 

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий у своєму виступі підняв проблемні питання, які стосуються наповнення обласного і місцевих бюджетів, а також важливих для громад питань дотацій із державного бюджету на заклади освіти і охорони здоров’я.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів про об’єкти «Великого будівництва» у Вінниці.

На початку засідання Колегії голова ОДА Сергій Борзов вручив державні нагороди кращим медичним працівникам Вінниччини, які відзначились  у боротьбі з COVID-19.

Загальну характеристику  соціально-економічного розвитку області за перше півріччя 2021 року  надав у своїй доповіді заступник Голови ОДА Сергій Здітовецький, який мовою цифр і графіків показав реальний стан справ у економіці області та навів динаміку основних показників.

По питанню «Про підсумки виконання місцевих бюджетів області за І півріччя 2021 року та завдання щодо забезпечення їх виконання за 2021 рік» виступили з доповідями директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський та начальник Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Микола Суржиков, які розповіли присутнім про підсумки соціально-економічного розвитку області за І півріччя 2021 року та про виклики виконання місцевих бюджетів за І півріччя 2021 року та шляхи для досягнення  поставлених завдань.

Директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації Ольга Задорожна надала вичерпну інформацію, про Забезпеченість системи охорони здоров’я протидії захворюваності на COVID-19, захист населення від короновірусної інфекції.

Ольга Задорожна в своїй доповіді звернула увагу присутніх на те, що відзавтра, 21 липня, стартує 5 хвиля вакцинації населення, тобто щеплення робитимуть всім категоріям населення. Для цього кожна амбулаторія повинна мати пункти щеплень. Центри масової вакцинації мають бути у кожному районному центрі. Для мешканців невеликих населених пунктів організують підвезення людей. Усі Центри масової вакцинації  працюватимуть 7 днів на тиждень.  Паралельно з розгортанням центрів почнеться комунікаційна кампанія, щоб донести інформацію про те, що вакцинація від коронавірусу доступна для всіх. МОЗ планує відкрити 3 300 кабінетів для щеплення по всій країні. На сьогодні  доступні для вакцинації  Moderna,  CoronaVac і Pfizer. Діють 18 центрів вакцинації: 6 у Вінниці та 12 у містах Іллінці, Жмеринка, Могилів-Подільський,  Гайсин, Тростянець, Козятин, Муровані Курилівці, Теплик, Тиврів, Немирів, Бар, Хмільник. На етапі відкриття - у Томашполі, Липовці і Немирові. Найбільше щеплень зроблено у Вінницькому Центрі ПМСД №3 та у Калинівському МЦ ПМСД - понад 11 тисяч. Найменше - у Чечельницькому, Глуховецькому та Вендичанському центрах - менше 1000.

Останнім було розглянуто питання «Стан  реалізації  в області програми Президента України «Велике будівництво» та проєктів з реконструкції приймальних відділень  в опорних закладах  охорони здоров’я у госпітальних округах. Ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення за рахунок державного дорожнього фонду».

По даному питанню з доповіддю виступив заступник голови ОДА Олександр Піщик, який зазначив, що одна із основних програм, що реалізовується в рамках проекту «Велике будівництво» на Вінниччині - «Emergency 2020», яка передбачає реконструкцію опорних лікарень з створенням сучасних приймальних відділень екстреної медичної допомоги. Другий блок «Великого будівництва» охоплює не тільки напрямок медицини, але й включає об’єкти дошкільної освіти, спортивні, об’єкти культурної спадщини та 1 проект економічного розвитку.

Олександр Піщик згадав об’єкт культурної спадщини в Тульчинській громаді «Палац Потоцьких», який в рамках «Великого будівництва»  отримав фінансування для завершення в поточному році і технопарк «Кристал» - єдиний проект в Україні і на Вінниччині, якій дасть можливість створити сучасний інноваційний простір для розвитку малого та середнього підприємництва в форматі комунального підприємства Вінницької громади. Цей проєкт планується завершити в 2022 році.

Заступник голови ОДА звернув увагу на  капітальний ремонт місцевих доріг та мостів. Відтак, загальна протяжність державних доріг місцевого значення на Вінниччині  складає 7500 км. За рахунок державного фінансування в 2021 році відновлюється 96 км доріг.

Підсумовуючи сказане, Олександр Піщик підкреслив, що проєкт «Велике будівництво» на Вінниччині, це не просто програма - це програма «про людей і для людей».

Завершуючи засідання Колегії голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов виокремив найперші завдання, які потребують вирішення, а саме:

- максимальна вакцинація населення та підготовка до наступної можливої хвилі пандемії;

- загострення ситуації на сході України;

- зростання цін на енергоносії;

- вплив зростання цін на світових ринках сільськогосподарської продукції на внутрішній споживчий ринок;

- забезпечення наповнення бюджетів всіх рівнів тощо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь