Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся V Міжнародний фестиваль-конкурс народного хорового співу «Над Собом пісня дзвінко лине» імені Віталія Іжевського в місті Іллінці

Дата: 19.07.2021 10:46
Кількість переглядів: 597

16 липня в місті Іллінці відбувся V Міжнародний фестиваль-конкурс народного хорового співу «Над Собом пісня дзвінко лине» імені Віталія Іжевського, який приурочено до 30-ти річчя Незалежності України. Фестиваль проводився під гаслом «Пісня Єднає Україну».

В проведенні фестивалю-конкурсу взяли участь: голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов, заступник голови Вінницької районної ради Григорій Дерун, заступник голови Вінницької районної державної адміністрації Олена Футуймас, начальник управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Ольга Дернова та дружня родина Володимира і Мирослава Іжевських, які як завжди допомагають в проведенні цього фестивалю з перших днів його заснування.

Григорій Дерун привітав теплими словами гостей-учасників свята народного хорового мистецтва та вручив подяку Іллінецькому міському голові Володимиру Ящуку від імені голови районної ради Ігоря Шутака та всього депутатського корпусу за активну життєву позицію, плідну громадську діяльність, вагомий внесок в культурний розвиток регіону та проведення У Міжнародного  фестивалю-конкурсу  народного хорового співу «Над Сабом пісня лине» ім. Віталія Іжевського.

Пісенний фестиваль цьогоріч об’єднав Вінницьку, Донецьку, Житомирську, Чернівецьку, Одеську, Харківську, Львівську, Хмельницьку, Дніпропетровську, Тернопільську, Київську, Черкаську області, а також творчі колективи з Білорусі, Молдови, Латвії та Румунії. Загалом у фестивалі, який вперше проходить у формі оф-лайн та он-лайн, беруть участь 40 колективів та понад 500 учасників.

Всі творчі колективи урочистою ходою-парадом, у супроводі духового оркестру, пройшли однією із головних вулиць міста і вишикувалися на площі перед міським Будинком культури, де відбулося урочисте відкриття пісенного фестивалю.

Розпочалось святкове дійство виступом народного хору ім. В.Іжевського «Вінок Поділля» та врученням короваїв колективам - учасникам фестивалю.

Були покладені квіти шани від учасників фестивалю до барельєфа Віталія Іжевського, пам’ятника Петру Ніщинському та меморіальної дошки Тимкові Падурі.

На згадку про фестиваль представники творчих колективів вплели барвисті стрічки у гілля калини, як символу України.

Конкурсна програма проходила у міському Будинку культури. Хорові колективи та ансамблі української пісні, які змагалися в майстерності з народного та академічного співу оф-лайн, представляли на розсуд професійного журі по три різножанрових номери, один з яких виконувався акапельно.

Високоповажне журі пісенного фестивалю, до складу якого увійшли відомі діячі культури України, а також іноземні фахівці, очолив професор Київського національного інституту культури і мистецтв, керівник заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Дарничанка», заслужений працівник культури України Петро Андрійчук.

Всі присутні на фестивалі отримали велику насолоду від виступів творчих колективів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь