Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

З робочим візитом до голови районної ради завітали представники Оратівської громади

Дата: 23.06.2021 12:46
Кількість переглядів: 489

23 червня з робочим візитом до голови районної ради Ігоря Шутака завітали представники з Оратівської громади: депутат районної ради Олександр Білецький, депутат Оратівської селищної ради Надія Мельничук та представник громади, колишній голова Оратівської РДА Олег Чугункін.

Питання, з яким завітала делегація з Оратова стосувалось діяльності КНП «Оратівська лікарня планового лікування» Оратівської селищної ради, в якому існують проблеми з фінансуванням та загалом з організацією лікувального процесу в умовах реформування вторинної ланки медичної галузі.

В обоговоренні проблемного питання також взяли участь голова районної державної адміністрації, депутат Вінницької обласної Ради Віталій Урдзік, заступник голови районної ради Григорій Дерун, заступники голови РДА Олена Футуймас та Володимир Коваль.

Зі слів представників Оратівської громади, в лікувальному закладі склалась така ситуація, внаслідок якої відсутнє достатнє фінансування, що призводить до вивільнення медичних працівників та навіть, можливо,  скорочення цілих відділень. Численні звернення до керівника Оратівської лікарні Миколи Садика та очільниці громади Галини Лошак не змінюють ситуації. Депутати Оратівської селищної ради за допомогою у вирішенні питання вже звернулись до голови Вінницької обласної Ради Вячеслава Соколового та до обласних депутатів. А сьогодні ще прийшли за допомогою на районному рівні.

Обговорюючи можливі варіанти вирішення проблемного питання, керівники району Ігор Шутак та Віталій Урдзік, звернули увагу представників громади, що Оратівська лікарня планового лікування є комунальним закладом Оратівської селищної ради. Тому, ні районна рада, ні районна державна адміністрація не мають жодних повноважень щодо вчинення будь-яких дій по відношенню до зазначеного закладу охорони здоров’я.

Тому, за результатами зустрічі Ігор Шутак рекомендував створити тимчасову комісію з депутатів селищної ради із залученням відповідних представників та на правах власника розробити покроковий алгоритм вирішення ситуації з метою налагодження нормального функціонування лікарні та надання якісних медичних послуг населенню.   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь