Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Практичний семінар зі стратегічного планування та інвестиційної діяльності відбувся для громад Вінницького району

Дата: 17.06.2021 16:49
Кількість переглядів: 309

Фото без опису17 червня представниці управління по зв’язках з органами місцевого самоврядування, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, проєктної діяльності та сприянням інвестиціям виконавчого апарату обласної Ради Марія Якименко та Олеся Панасюк  провели навчання  для профільних фахівців територіальних громад Вінницького району.

- Стратегія розвитку громади – не просто документ з цифрами, а визначення майбутнього, до якого прагне громада. А це - створення комфортних умов проживання для мешканців, створення умов для отримання якісних освітніх, медичних, адміністративних, соціальних, культурних та інших послуг. Тому, така важлива річ, як ухвалення громадами планів розвитку – Стратегії 2030, повинна мати чітке та правильне практичне продовження – розробку реалізації прийнятих документів та інвестиційних паспортів громад - зазначив голова Вінницької районної ради Ігор Шутак, відкриваючи захід.

Як формувати плани реалізації Стратегій розвитку громад, як розробляти інвестиційні паспорти громад та залучати інвесторів, – про це передусім йшлося на  практичному семінарі.

Начальниця відділу стратегічного планування та інвестиційної діяльності Марія Якименко надала учасникам семінару конкретну схему розробки плану реалізації Стратегії на перші три роки: визначення проєктів, які будуть втілюватися, обсягів їх фінансування та виконавців.

Марія Якименко також розповіла про механізми розробки інвестиційних паспортів територіальних громад та ознайомила з уже створеними документами – інвестпаспортами Тульчинської, Барської та Хмільницької громад.

Як залучити інвестора? Що для нього важливо? Як визначити інвестиційно привабливі ділянки?  Такі  питання цікавили представників громад, - каже Марія Якименко. -  Учасники семінару також дізналися, як сформувати оперативну  інформацію для надання потенційному інвестору.

Про ще одну сучасну можливість для залучення позабюджетних коштів для реалізації планів розвитку громад, а саме – про написання проєктів для участі в загальноукраїнських і міжнародних  грантових програмах і конкурсах, розповіла начальниця відділу міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Олеся Панасюк.

Проєктна діяльність для громад - сьогодні дуже важлива, - зазначила Олеся Панасюк. - Це можливість залучення суттєвих коштів для розвитку інфраструктури. Щорічно на такі цілі  міжнародні донори виділяють для громад десятки мільярдів гривень. Громади Вінниччини  також мають позитивний досвід із залучення коштів, в тому числі - в сфери туризму, малого бізнесу тощо.

За словами Олесі Панасюк, нині головним завданням є активізація новостворених громад, підвищення їх професійного рівня в напрямках роботи з іноземними донорами, організації міжнародних тендерів,  порядку використання іноземної валюти.

Важливо розуміти, що залучення додаткових коштів -  це тільки  половина справи, значно відповідальнішим є їх правильне використання,  згідно з чинним законодавством України та країни донора, - наголосила Олеся Панасюк.

Практичний семінар управління по зв’язках з органами місцевого самоврядування, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, проєктної діяльності та сприянням інвестиціям виконавчого апарату обласної Ради для представників громад Вінницького району став третім навчальним заходом, попередні були проведені в Тульчинському та Могилів-Подільському районах. Семінари  будуть проходити й в інших районах області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь