Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Новостворений Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України розпочав роботу із засідання Палати місцевих влад

Дата: 03.06.2021 15:17
Кількість переглядів: 270

Сьогодні, 3 червня, голова районної ради Ігор Шутак, заступники голови Вінницької райдержадміністрації Микола Чухрій, Володимир Коваль, Олена Футуймас, Тетяна Каменщук - депутат обласної Ради, керівники територіальних громад Вінницького району та працівники виконавчого апарату районної ради взяли участь в першому засіданні Палати місцевих влад в режимі відеоконференції, з якого розпочав роботу новостворений Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке проходило у Хмельницькому.  

Заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка обрали головуючим на засіданні. Він зазначив, що від сьогодні в Офісі президента працює Офіс місцевого самоврядування, куди «можна подзвонити або прийти особисто та розповісти про свої проблеми».

Зупинились на пріоритетності реформи децентралізації в України: Урядом вже ухвалено план першочергових заходів, найважливішими з яких є зміни до конституції та нова редакція Закону «Про місцеве самоврядування в Україні». Вони будуть спрямовані на гарантування матеріальної та фінансової основи самоврядування (питання належного фінансування районних рад на сьогодні залишається відкритим). Органи місцевого самоврядування обласного та районного рівнів отримають можливості для створення власних виконавчих органів. Водночас, місцеві райдержадміністрації будуть переформатовані в органи префектурного типу, основними завданнями яких стане виконання державних функцій, а не самоврядних.

В ході засідання обрали керівні органи, затвердили склад лічильної комісії, секретаріату, ухвалили Регламет роботи та обрали голову Палати місцевих влад Конгресу. Ним став мер Львова Андрій Садовий.

Обговорили питання розвитку індустріальних парків та залучення приватних інвестицій, готовності до опалюваного сезону, забезпечення енергоефективності, реформування системи архітектурно-будівельного контролю та передачі освітньо-професійних училищ на баланс місцевих громад.

Заслухані пропозиції членів палати місцевих влад Конгресу, отримані нові завдання та доручення, результати по яких будуть заслухані на засіданні Другої палати Конгресу, яке згодом планується у Дніпрі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь